» weblog

rondrit door het oosten
2 reacties - 14-04/2008

Recent liet stoethaspel vriend M., die voor het eerst hier was, een deel van het eiland zien. (De rode strepen op de kaart hieronder.) Van de eerste tocht, naar Cap de Formentor in het noordoosten, hebben we geen beeldmateriaal, aangezien vriend M. de camera vergat mee te nemen en stoethaspel sowieso niet het type is voor dergelijke machinerie.

travel_map.jpg

Neemt u maar gewoon aan dat u Cap de Formentor (een vuurtoren 160 meter boven de zeespiegel) wilt bezoeken, mocht u op het eiland zijn en dat de moeite die u zich getroosten moet op deze plek te geraken gerechtvaardigd is. Laat slecht weer u niet ontmoedigen. Stoethaspel had vier bezoeken nodig om er eens met helder weer te staan.

sineu_markt.jpg

Vervolgens kwamen we tweemaal in Sineu, een stadje iets ten zuiden van Inca. Tweemaal?

sineu_kerk.jpg

Aangezien er de eerste dag dus géén markt was waren we in staat op ons gemak plaatjes te schieten van de kerk, normaliter omgeven door stalletjes, verkopers en kopers.

Hoewel matig weer voorspeld was bleek het goed genoeg om een kijkje te nemen in Porto Cristo, waar een erg mooi baaitje in de zomer jaar in jaar uit afgeladen vol ligt met dikke duitsers en ander ongerief. Nu was het er rustig.

porto_cristo.jpg

Ook rustig was het bovenop de berg, een paar kilometer ten zuiden van Manacor (Spaans: Manos a corazon (handen op het hart)) waar een hermitageklooster staat. Vanaf daar is in de verte Porto Cristo zichtbaar, hoewel dan weer niet op deze foto.

porto_cristo_vista_hermitage.jpg

Het klooster zelf is buiten gebruik. De bijgebouwen zijn ten prooi gevallen aan vandalisme, de ingang die leidt naar de klokketoren werd versperd door wat het bed leek te zijn van een dakloze. Het hoofdgebouw wordt dan nog wel enigzins onderhouden (merk de ingegooide ramen op, bovenin) en stevig afgesloten, maar de portier is vergeten de gewone deur achter het hek te sluiten, zodat weer en wind alsnog betrekkelijk vrij spel hebben. Typisch Spanje?

hermitage.jpg

Op stoethaspel\'s vijfendertigste geboortedag werd besloten naar het uiterste zuiden te reizen. Daar ligt een mooi natuurgebied (La reserva marina del Migjorn de Mallorca) en een kaap die Cap de ses Salines heet. Vanaf dat punt is een ander eiland zichtbaar, Cabrera. Onderweg daar naar toe spotten we deze molen.

molino_ses_salines.jpg

Niet meer dan twintig minuten verderop kwamen we dan aan bij de \'Cap de ses Salines\'. Dat zag er zo uit.

cap_de_ses_salines.jpg

Op mooie momenten worden op mooie plekken monumenten voor mooie zaken opgericht. Simpele torentjes"bestaande uit rots-stukken die in de omgeving gevonden moeten worden. Stoethaspel en vriend M. deden aan deze traditie graag mee. in de verte ziet u het eiland Cabrera liggen.

monument_cabrera.jpg

De avond werd afgesloten in een indiaas restaurant dat de eenvoudige maaltijd van de avond tevoren op geen enkel manier overtrof. Wist ik de naam van het restaurant nog, ik zou het u ontraden ernaar toe te gaan.

Op de avond voor vertrek werd een zigeuner-feest in een naburig dorp bezocht. Hoewel de band technisch en ritmisch ondermaats was vergoedde de sfeer dusdanig veel dat we tot laat bleven, de beschikbare tijd voor slaap beperkend tot een kleine twee, drie uur. En dan zijn er mensen die denken dat we het hier slecht hebben...


reacties op postingMaria

Cap de Formentor!!! Ik hoop in de nabije toekomst ook weer zulke mooie plekjes tegen te komen. Hoera!

Eva

Ben net terug van mallorca! Geweldige foto's hebben jullie! Bovenstaand de site met foto's die mijn vriend heeft gemaakt. Ik had niet verwacht dat Mallorca zoveel moois te bieden had! Jullie hebben wel een mooie woeste zee gehad, bij ons was hij erg rustig, maar uiteindelijk nog steeds mooie plaatjes kunnen schieten :)


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »