» weblog

voetje voor voetje
13 reacties - 06-08/2008

Al twee seconden nadat mijn duitse collega Tina, eveneens Duits, heeft aangesproken zie ik haar gezichtsspieren strak trekken. Zijn betoog dat ze toch maar een noordduitse immigrant is helpt hem niet de situatie te ontspannen.

Later staan we buiten met zijn tweeën tegen een muurtje geleund. Ze zegt: Ik vind jou wel interessant. Hoewel ik haar meer dan lekker vind weet ik niet wat ik moet zeggen. En nadat ik zeker vijf minuten naar haar blote voeten in sandalen heb gestaard, oh, en de ring om haar middelste teen, zeg ik uiteindelijk maar: ik jou ook. In het Duits nog wel.

Als kind staarde ik altijd te lang naar mensen. Sindsdien heb ik ondervonden dat mensen daar bang van worden dus leerde ik naar de grond te loeren en hun ogen te vermijden.

Als ik haar daarna weer aankijk is ze vuurrood en vraagt wat er mis is met haar voeten. Ik doe er dom het zwijgen toe.

Een uur later pas, wanneer de meeste van onze gasten alweer in de bus zitten, de passagierslijsten zijn gecontroleerd, laat ik mijn volle bus achter en ga aan de andere kant van het parkeerterrein op zoek naar Tina, die haar mensen nog niet bij elkaar heeft.

Ik vraag haar telefoonnummer en negeer het commentaar van de twee mallorquinse chauffeurs die bij haar staan. Ze duwt haar voet zachtjes tegen de mijne en zegt: dat had je al veel eerder moeten vragen. En weer weet ik niet wat te zeggen en loop naar mijn eigen voeten kijkend langzaam terug naar de wachtende bus.


reacties op postingLoor

Stoet, heb je haar al gebeld? Wacht niet te lang...

Mooi stuk met een prachtige slotzin. Alleen de eerste alinea begreep ik niet helemaal.

Loor

Stoet, de eerste alinea is in tweede instantie helemaal helder voor ondergetekende.

stoethaspel

Ja, ik heb gebeld, anders had ik het nummer niet gevraagd, wat - bij mij - overigens ook heel wel een optie was geweest.

Er staat een afspraak om haar smurfenhuisje, 500 meter hoog in de bergen te bezoeken.

Anders dan bij jou (denk ik) wil de direkte aanpak mij nog wel eens met de bek vol tanden doen staan. Als rationalist moet ik de zaak eerst overpeinzen voordat ik me ergens aan overgeven kan.

Loor

Niks mis met de niet zo directe aanpak, Stoet (zie de Lubbersbaard). Smurfenhuisjes in de bergen (van Mallorca) klinken als een droom. Misschien lezen we hier binnenkort het vervolg? Groeten vanuit de volgelopen kelder van Loor.

stoethaspel

Er van uitgaande dat ik niet van een stoethaspel plotseling in een Casanova verander is die kans niet gering, Loor.

Eerst vanavond, wanneer ik haar op de werkvloer tref (of liever in de tuin van de excursie-gelegenheid), maar eens afwachten. Misschien willen we die afspraak al helemaal niet meer.

Sterkte met de wateroverlast! Hier was het de eerste 40 graden-dag gisteren.

Loor

En? Staat de afspraak nog steeds?

sikbock

Gewoon de fles op tafel stoet, dat breekt het ijs wel.. als het verstand beneveld is neemt de onderbuik het wel over.. duitse vrouwtjes zijn dol op exuise hapjes heb ik me laten vertellen.. dus sla je slag!

stoethaspel

Een flesje wijn is het geworden maar dan weer niet de tafel. Onze wandeling door de tuin bracht ons naar zo een monstertruck. We zijn op haar instigatie in de achterbak geklommen om ons daar een poosje illegaal - maar wel uit zicht van collegae - op te houden.

De afspraak staat voor zondag.

Sikbock

En?? update?

noem je je toekomstige zoon wel sikbock?

stoethaspel

@Sik

Twee uur slaap, dat moet haast wel goed zitten, nietwaar? En ik zie voor de tweede keer bevestigd: Duitse vrouwen zijn relaxed, leuk, direkt.

's Ochtends toen ik wakker werd, zij was naar haar werk, koffie gezet en op de muur voor het huis gaan zitten.

Uitzicht is online te zien. -

klik -

Als ze het zelf dus niet doet, de dame in kwestie, dan doet het uitzicht het wel voor me :)

PS: Al eens een goed anagram bedacht voor de naam Sikbock?

boskick

nou, dat is goed afgelopen stoet. klinkt of je goed in je vel zit nu..

Boskick

enne hoe gaat het nu verder?

daniel

mooi verhaal


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »