» weblog

pad naar de hel
0 reacties - 04-03/2008

Zo af en toe lees ik wel eens wat. Soms komt het dan voor dat ik blijf staren naar het zojuist gelezene.

Vandaag las ik de comments naar aanleiding van een uitzending van Netwerk over de mishandelde agente in Almere.

Nu kun je zeggen, stoethaspel, doe dat nou niet, bespaar jezelf die ellende. Almere, weet je wel? Maar dan nog.

Onder het kopje 12 jarige is geen symbool van 3 maart, 2009 - 20:40 vinden we ene Cirt.

Cirt stelt zonder met de ogen te knipperen:

Hoewel ik mij in geen enkele wijze in het gedrag van de leerling kan vinden, wil ik als docent/opvoeder toch graag kwijt dat een straf niet enkel als signaal naar andere moet dienen. Zeker bij jonge adolescente is de opvoedingswaarde van een straf zeker zo van belang. Lijkt mij dat hier meer wordt gedacht aan de reputatie van de school, dan de toekomst van de leerling. Schijnbaar mag je als tiener tegenwoordig niet eens meer eenmaal falen.

Tenminste vijf kneiters van taalkundige en grammaticale fouten plus een mogelijke contaminatie. Het verschil tussen schijnbaar en kennelijk wordt niet gekend en dan heb ik het verder nog maar niet eens over de inhoud van de beweringen gehad. En dat, dat moet dan voor docent door gaan. Waarom docent niet met een S geschreven? En waarom verbaast dit me toch telkens opnieuw? Het onderwijs is al tientallen jaren geleden met veel bombarie en goede bedoelingen om zeep geholpen, dat mag geen verrassing heten. En dat de weg naar de hel geplaveid is met soortgelijke goede bedoelingen mag zo onderhand ook verondersteld worden bekend te zijn. Maar toch... Docent én opvoeder?

Er zijn talloze onderwerpen waarover geschreven kan worden. Ik zag deze week de documentaire The most hated family in America, bijvoorbeeld. Over christentuig dat zo de hel in zou moeten. Of dat je als christen in Maleisië geen Allah meer mag zeggen als benaming voor God. En ook kreeg ik van de week een mailtje in de bus dat mij op een discussie bij de Volkskrant wees, alwaar backstabber Breedveld onomwonden stelt voor subsidiëring van salafisten als Fawaz te zijn. Je zou zeggen dat dat toch een interessanter onderwerp voor een post op zou moeten kunnen leveren. Maar wellicht is het juist de onbeduidendheid van zo een knokpartijtje en de reacties daarop (ouders boos op politie en school) dat me oprecht de wenkbrauwen doet fronsen. Waar gaat dit heen?

Misschien is dat het ook helemaal niet. Misschien moet mijn verbazing gewoon gezocht worden in de biecht die ik een kleine week geleden per telefoon deed bij mijn vriend A., aan wie ik bekende jarenlang jaloers te zijn geweest op mensen die in staat waren in Almere te wonen zonder zichzelf een kogel door het hoofd te schieten. Misschien is mijn verbazing niets anders dan een teken dat ik over mijn jaloezie heen ben. Het beste advies wat ik de ouders en het daderkind zou kunnen geven: Schiet inderdaad een kogel door het hoofd. Help de samenleving vooruit, en toe, neem die leerkracht mee."


reacties op posting
ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »