» weblog

de onbekende man
1 reactie - 07-02/2002

Mevrouw de officier, vandaag was de onbekende man in de supermarkt. Over het waarom zal ik niet verder uitweiden maar feit is dat ik zocht naar een goede vleesvervanger en daarom alleen besloot ik de man die ik voor winkeleigenaar aanzag te vragen om raad. 'Dat hangt er van af van wat voor vlees u houdt' sprak de man loom en boog zich naar me voorover. Als op vertrouwelijke toon begon hij op te sommen: 'slavink, varkenshaasjes, kogelbiefstuk, speklapjes, tournedos, ossetong, kippele...'.

'Ik hou van keeshondjes' onderbrak ik hem abrupt en keek de man met een licht spottende blik in zijn groter wordende ogen. Eventjes was het stil en drongen de overige klanten in de winkel weer door tot de kleine cirkel die wij ons geschapen hadden. Als gebiologeerd bleef de man mij aankijken. 'Kippenlevers, echte Duitse schnitzels, rundergehakt en' vervolgde hij, nu op luidere toon, mijn opmerking negerend of in een poging te doen alsof hij me niet verstaan had. 'Ik hou van keeshondjes' schreeuwde ik nu. 'Ik hou alleen van keeshondjes, hoor je me? Van niets, van niets anders hou ik, alleen het drillerig vlees van keeshondjes kan mij bekoren.' Nu was het mijn beurt mijn gezicht met kracht naar het zijne toe te bewegen en met overslaande stem gilde ik hem toe dat ik bovendien niet eens om keeshondjesvlees had gevraagd maar alleen maar om een vleesvervanger. Een goede had ik gezegd, bovendien.

Toen sprong de man naar achteren, rende weg en verborg zich in het kantoortje met spiegelruit. De deuren van de supermarkt stonden open en juist terwijl ik hun kant op keek verdwenen een paar klanten achter de kassa's, sommigen de boodschappen dragend die ze in de haast niet hadden afgerekend. Ook de juffrouwen van de kassa zaten niet op hun plek en stonden allen bij de openstaande deur naar het kantoor waardoor jassen werden aangegeven. Ik liep naar het koelvak waar de melk stond en voor ik goed en wel doorhad wat er allemaal gebeurde was iedereen al bij de uitgang. De meesten waren al buiten maar binnen stond nog de man met wie ik gesproken had, de chef, met rood gezwollen aderen in zijn nek. 'Ik heb de politie gebeld, ze zijn onderweg. Ze zijn onderweg, hoor je, jij smerige hondeneter.' Daarna verdween hij onder het inmiddels bijna gesloten rolluik en hoorde ik niets meer. Ik ben in de hoek gaan zitten, bij het fruit, en ben er niet vandaan gekomen tot de agenten arriveerden en mij meenamen naar het bureau. Om antwoord te geven op uw vraag, nee, ik begrijp niet waarom ik hier ben, gearresteerd en wel, en inmiddels, als ik uw woorden tenminste goed begrepen heb, zelfs voorgeleid.


reacties op postingMdeP

Een van mijn favorieten. Staat God op Wieltjes ook nog ergens online?


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »