» weblog

duits leed
2 reacties - 31-03/2009

Om 23:30 uur ging de mobiele telefoon. Tegen mijn gewoonte legde ik mijn gitaar opzij, het jointje in de asbak en nam op, ook al stond er geen nummer op het scherm. Het bleek de Duitse te zijn die in vergevorderde staat van beschonkenheid besloten had mij weer eens met een telefoontje te vereren.

Nu weet ik wel dat wie in het buitenland woont er verstandig aan doet het vriendentuintje niet al te vaak te wieden en zeker niet te rigoreus te werk te gaan, maar binnen vijf minuten was de ergernis al zo ver gevorderd dat ik de neiging had een ploeg te pakken om die tuin te lijf te gaan. Met wortel en tak!, mompelde ik nog in mezelf, maar verbrak, zeer onverstandig, de verbinding niet.

Het ergst van al zijn de criticasters die menen het beste met je voor te hebben. Mensen die hun beschuldigingen en verwijten inpakken in zoetgevoosde volzinnen. Snoeihard uithalen: Je bent niet goed genoeg voor mij, je hebt me gebruikt, je bent stapelgek, een autist, een loner (ze gebruikte niet eens het veel fraaiere woord Einzelganger) en madam sloot af met de constatering dat ik vermoedelijk stiekem een hekel heb aan vrouwen...

Ik bevestigde alles. Natuurlijk heb ik je gebruikt. Natuurlijk ben ik niet goed genoeg. Absoluut, zo gek als een deur en dat autisme? Dat werd op mijn twaalfde al vastgesteld. Eén en één maakt op den duur vanzelf twee, schreef Nietzsche ooit, en hij had gelijk. In gezelschap van mijzelf heb ik niet nog een derde nodig. Maar dat ik een hekel zou hebben aan vrouwen is niet correct. Ik heb aan alles een hekel: Mannen, vrouwen en vooral ook het kroost dat het voortbrengt. Allemaal aan het gas, roep ik dan wel eens en hinkel olijk met gestrekte rechterarm door de woonkamer. Daar hoef ik helemaal niet stiekem over te doen.

Na mijn mea culpa werd het stil. Een minuut of twee, wat in het geval van de veelpratende Duitse een wonder mag heten. Toen hoorde ik snikken, gedempt maar onmiskenbaar. En daarna kwam pas de verpakking. Ik hoop dat je dit jaar een leuke vriendin tegen mag komen. Dat je je pad mag vinden en dat je geluk haalt uit de zaak die je gestart bent. Misschien zelfs kinderen. Je verdient het, besloot ze. In gedachten hoorde ik een Chinees een andere Chinees geluk wensen. En veel personeel...

Net voor we ophingen vroeg ze of we telefonisch contact konden houden. Want ze had zoveel aan de telefoongesprekken die we voerden. Volgens mij ben ik je leukste telefooncontact, merkte ze, onbeschaamd vissend naar een compliment, tenslotte op. Het antwoord dat op mijn lippen bestorven lag was wreed, zelfs voor mijn doen. Ik deed er het zwijgen toe en dacht terug aan een rap die ik ooit, op de middelbare school, voor het vak Duits had geschreven: Die Deutsche Liebe. De duitse liefde. Wat heet? Dit schreeuwde om een vervolg daarop en een titel had ik al: Duits leed.


reacties op postingActiereactie

Snoeihard mijn Waarde?

Ik lees zo toch zeker al drie pluspunten!

Van die punten ook waar men niet anders mee kan dan adverteren, een vertaalslag maken van hun voorkeuren naar zichzelf daar zijn vrouwen niet zo sterk in geloof ik. Maar goed ik heb dan weer helemaal geen verstand van vrouwen helaas.

Wellicht bent U ook gewoon een heel groot wonder dat U de genoemde punten in den beginne verborgen heeft weten te houden.

stoethaspel

Pluspunten! Dat was het!

Ik moet er dan eerlijkheidshalve wel bijzeggen dat ik bijvoorbeeld haar gedetailleerde commentaar dat stoethaspel op verleidingsgebied een grote kluns is dan weer bewust had weggelaten. Maar ach, wat maak ik mezelf nou wijs? Zegt iemand daar stoethaspel?

Zo af en toe denk ik wel eens dat ik u een baan zou/had moeten aanbieden als persoonlijk assistente en quasi-autocraat over het rijk dat stoethaspel heet. Ik vrees alleen dat de onderdanen uw goede diensten helemaal niet kunnen betalen.

Overigens, ik heb niks verborgen gehouden. Maar vrouwen zien nog wel eens over het hoofd wat je ze in het begin al onder de neus had gewreven.


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »