» weblog

verhuizing in staccato
0 reacties - 09-04/2009

Nee. Het ligt niet aan u. Het is stoethaspel die zo verdomde traag is met het geven van informatie. Daar bovenop komt dan nog eens een overvolle agenda, slecht weer en, last but not least, het feit dat er een camera geleend moet worden wil ik zelfs maar materiaal kunnen schieten.

Laat ik gewoon bij de voordeur van het nieuwe huis beginnen. Naar links kijkend mijn nieuwe woning direkt aan zee.

Naar rechts de plek waar ik sinds een paar jaar mijn pauzes pleeg door te brengen, niet zelden onder het genot van een jointje, uitkijkend over de zee.

Volgende halte is dan het uitkijkpunt dat Costa dels Pins heet, Pijnboomkust, voor de niet spanjolen onder u en onderweg wordt dan Port Verd gepasseerd, de groene haven.

Als ik dan toch in Costa dels Pins ben, begeef ik me vaak ook nog wel even naar de plek die in het catalaans es mirador des pintor wordt genoemd, oftewel het uitkijkpunt van de schilder.

Vervolgens de oude weg naar Son Servera genomen, waar ik twee jaar heb gewoond en genoten van het uitzicht.

En wat ik zeker ga missen uit mijn oude dorp is de vreemde verkeerssituatie. Omdat het dorp op een heuvel gebouwd is, is het op veel kruisingen en zijwegen noodzakelijk op spiegels te rijden. Wanneer je dus mensen voor je uit een zijstraat ziet komen die naar jou kijken, dan dreigt er gevaar.

Op naar het oude dorp, waar nog de typisch Mallorquin bouwstijl te zien is: Uit de grond getrokken stenen worden gebruikt voor alle mogelijke soorten constructies. Van muurtjes die als omheining van een stuk land dienen tot complete kerken.

Terug richting mijn nieuwe dorp ook weer een achterafweg dwars door de bergen genomen. Deze weg heeft twee jaar lang een grijns op mijn gezicht getoverd als ik in de ochtend met zon op het gelaat de berg afstoof en zo de zee in leek te rijden.

Maar om toch een beter overzicht te geven van de omgeving ben ik even omgekeerd en heb vanaf een berg aan de andere kant van Son Servera nog wat shots gemaakt. Toen ik daar weg wilde gaan viel mijn oog op de graffiti die aantoont dat het hier misschien rustig mag zijn, maar dat zowel de gangsterrap-cultuur als de politieke twist ook tot Mallorca is doorgedrongen.

Klachten over de rondleiding of uw begeleider kunt u kwijt in de reactievelden, evenals verzoeken om grotere versies van afbeeldingen.


reacties op posting
ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »