» weblog

het rad en de galg
0 reacties - 18-05/2009

Waar is het toch misgegaan? Vragen, vragen...

Begin vorige maand werd Maximillian, dochter van ex-lief, vijftien."En al vijftien jaar vergeet ik telkens weer of ze nou de derde of de vijfde april jarig is dus bel ik altijd maar op de derde. Altijd goed. En ze weet dat ik in staat ben mijn eigen verjaardag te vergeten, dus het is duidelijk dat mij niets kwalijk wordt genomen. Je klaagt niet tegen mensen die je je kont hebben afgeveegd.

Ruim een week later ben ik zelf jarig en daarom belt dochterlief. Max klinkt goed en opgewekt maar ik hoor aan haar stem dat er iets is. Ik vraag niets want we hebben een stilzwijgende afspraak dat we niet aan elkaars hoofd zeuren. Maar dan krijg ik moeders aan de lijn.

Dochter is gearresteerd, daags na haar verjaren, in een supermarkt in Alkmaar, waar ze op school zit.

Gearresteerd?

Gearresteerd...

Om haar verjaardag te vieren had dochterlief besloten zich dan maar eens over te geven aan de vleselijke begeerte en zo snoepten zij en vriendje de avond van het verjaren van elkaar. Voor het eerst. En hoeveel voorbereiding een puber ook kan treffen, er ging toch iets mis met het rubber. Dus begaf Max zich de volgende dag naar de dokter voor een morning-after pil. Mama wist van niets.

Omdat ze last had van een enorm droge mond, een normaal bij-effect, besloot ze dus de supermarkt in te lopen om water te halen. Enige probleem was dat ze geen geld meer op zak bleek te hebben. En zo stak ze dus een klein flesje water in haar zak en probeerde de supermarkt onopgemerkt te verlaten. Dat ging dus niet, ze werd gestopt, de politie werd gebeld en madam werd afgevoerd naar het politiebureau in Alkmaar waar ze een uur of vijf in een cel is opgesloten en verhoord."Moeders moest haar daar komen ophalen.

Inmiddels is ze aangemeld bij bureau Halt en heeft ze een schrijven binnen gekregen waarin precies vermeld wordt wat ze moet doen om een gang naar de rechter te voorkomen. Omdat ze nog nooit eerder met de politie in aanraking is geweest komt ze er dit keer genadig van af. Haar straf valt in vieren uiteen:

Ten eerste dient ze vijf uur lang te gaan werken in de supermarkt die ze bestolen heeft.

Voorts dient ze voor de behandelend contactpersoon van bureau Halt een opstel te schrijven over de vraag wat meidengroepen precies met elkaar doen en hoe groepen elkaars gedrag beïnvloeden. Ten derde moet ze een officiële excuusbrief schrijven aan het management van de supermarkt en die dient ze, onder begeleiding van burau Halt, daar persoonlijk te gaan aanbieden. Voldoet ze niet aan deze vier voorwaarden dan zal ze voorgeleid worden aan de officier van Justitie die dan verder zal beslissen over de te volgen sancties.

En zo blijken dat rad en die galg er dan uit te zien...


reacties op posting
ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »