» weblog

toeristentuig
1 reactie - 02-06/2009

Algemeen gesproken zijn er twee bevolkingsgroepen die ik uit de weg ga hier: Nederlanders en Duitsers. Ik mijd ze als de pest zelve... Weinig volken zo asociaal als deze twee. Half naakt in de moerstaal met veel handgebaren staan schreeuwen in de supermarkt dat men de geplukte kip in stukken gehakt wil, onderwijl tegen manlief kankerend dat het personeel in Spanje toch zo weinig behulpzaam is. Nee, wij vinden het prettig om in de rij voor de kassa een half uitgewoond kontgat in te moeten kijken, omdat mevrouw het normaal vindt om in string boodschappen te gaan doen.

Natuurlijk: Een bezopen en luidruchtige Brit is ook geen pretje maar er is een groot verschil tussen de westerburen en wij zelf; Men zeikt niet over de eigen superioriteit (integendeel!), men zeurt niet dat het gebodene niet goed genoeg is. Geef een Brit een biertje, een bandje op een terras, een beetje zon en over het algemeen heb je dan te maken met uit de mond naar bier ruikende maar niet onprettige mensen. Nederlanders daarentegen, of Duitsers, worden niet moe je te vertellen hoe alles eigenlijk tegenvalt. Ze hadden meer zon verwacht, of juist minder. Het entertainment is teveel dit of teveel dat. Kortom: er is altijd wat.

Duitsers zijn dan wel weer een stuk guller. Een Duitser schaamt zich om niet een redelijke fooi te geven. De Nederlander laat zich juist op zijn gierigheid voorstaan.

Deze week stond ik voor mijn winkel een shaggy te roken toen twee werkelijk afzichtelijke Nederlanders halfnaakt op me toe kwamen lopen. In half Nederlands/Duits wilde men weten waar een tabakswinkel te vinden was. Ik keek niet begrijpend en vroeg in het Spaans wat ze van me wilden. Manlief keek vrouw aan, vrouw keek man aan. Man wees op mijn shaggy dus ik besloot welwillend te zijn en legde in het Spaans maar met begeleidende handgebaren uit waar men een tabakswinkel kon vinden.

Wat een eikel, hoorde ik man-lief tegen vrouw zeggen toen ze van me wegliepen. ik bedacht me dat er gelukkig relatief weinig Russen naar het eiland komen.

Wereldomroep: nederlandse toeriesten zijn een soort russen


reacties op postingVampier

Ik heb ze hier ook af en toe in de buurt. Maar hier kunnen ze weinig maken omdat je hier gewoon je kleren om je lijf houdt.


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »