» weblog

boem, knal
0 reacties - 01-08/2009

Terwijl ik tijd doorbreng met hernieuwd-geliefde sterven in Palmanova twee Guardia Civil-agenten (groene broodjes, zoals ze hier genoemd worden).

De informatie in de kranten is beperkt. Verontwaardiging, daderprofielen en dergelijke, maar over achtergronden valt eigenlijk niks te lezen. Bijvoorbeeld het feit dat het ETA vorig jaar al aankondigde (met een bomaanslag op het strand aan de Costa) de landelijke toeristenindustrie te zullen frustreren.

Waar men ook niks over lezen zal in de krant is de gestaag toenemende sympathie van de Mallorquin voor de Baskische zaak. Die zaak is in essentie dezelfde als de Mallorquin wens tot grotere onafhankelijkheid. Als je de kranten mag geloven zouden we hier massaal in afgrijzen ter aarde zijn gestort. Toch heb ik nergens ook maar één enkele rood geschaafde knie aangetroffen. Geen één!

Nu de Guardia Civil besloten heeft het hele eiland af te grendelen druppelen de eerste annuleringen binnen. Het toch al slechte toeristenseizoen is door de aanslag nog een stukje slechter gemaakt en nog weer een stukje slechter door de reactie van de overheid daarop. Het zal de spaanse zaak geen goed doen. Dat wil zeggen, men zal geen sympathie kweken bij de Mallorquin door hem het werk nog meer onmogelijk te maken.

Ik voorspelde het bijna een jaar geleden al.


reacties op posting
ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »