» weblog

jodenvriendje
3 reacties - 06-08/2009

Lichtjaren geleden, in internettijd gemeten, besloot ik op zeker moment te stoppen met online op weblogs te discussiëren over wat toen nog het multi-culturele drama heette te zijn. Voor mij persoonlijk bestond dat drama eigenlijk niet. Ikzelf had vooral een probleem met twee zaken: de islam en de oppermachtige politiek correcte goegemeente. Al het andere was bijzaak of gewoon bullshit.

Begin jaren negentig, nog voor de opkomst van Fortuyn, werd eenieder die ook maar iets kritisch over de islam durfde te zeggen weggezet als naargeestig racist, als xenofoob. Om die reden werd ik op zeker moment deelnemer van het beruchte discussieforum Polinco, waar mensen frequenteerden die zonder meer tegemoet kwamen aan die kwalificaties. Ikzelf voldeed niet en het discussiëren werd weer leuk, want ik vond het een stuk vruchtbaarder mijzelf te verdedigen voor mijn non-racisme, daar op die plek, dan ten overstaan van de fatsoenlijke goegemeente mijn vermeend racisme te moeten verklaren.

Zoals ik het zie zijn er twee groepen die de sfeer in Nederland grondig om zeep hebben geholpen: De bestuurders en politiek correcte goegemeente en de haatbaarden en aanhang die zij in bescherming namen. Er zijn talloze varianten in die Gutmenschen, maar het refrein is altijd dat je je niet teweer mag stellen tegen de achterlijkheid die de islam intrinsiek in zich draagt. Dat je niet mag zeggen dat een stad als Amsterdam geïslamiseerd is.

Vandaag de dag is er eigenlijk weinig veranderd. Ok. We hebben tegenwoordig een Wilders, maar daar kan ik persoonlijk heel weinig mee. Toch zal ik eerder Wilders verdedigen dan diegenen die het liefst een rond gaatje in zijn voorhoofd zien maar te laf zijn dat en plein publique toe te geven. Er moeten heel wat Nederlanders met zulk een laffe inborst rondlopen. Dan zie ik nog liever een idioot die roept dat de Koran verboden moet worden. Zoals Loesje vroeger op een poster beweerde: Liever een verkeerde dan helemaal geen mening!

En zoals ik vroeger een racist en xenofoob werd genoemd, zo hoor ik tegenwoordig geregeld het woord 'jodenvriendje' vallen. Kennelijk leven we inmiddels in een tijd waarin een dergelijk predikaat de aangesprokene in een stuip van excuses zou moeten doen vallen. Aangesproken door dezelfde groep die Wilders dood wil zien, Fortuyn dood heeft gekregen en de weg heeft bereid voor het op straat doodbloeden van van Gogh. 't Is altijd fijn om zulke mensen tot je vijanden te mogen rekenen, denk ik dan.

Laat ik het dan toch maar even duidelijk en onomwonden stellen: Ik schaar me duizend maal liever aan Israëlische zijde, de zijde van beschaving, dan aan de kant van de Palestijnen die alles in zich hebben dat de Islam aan slechtheid weet uit te dragen. Niet voor niets moet de arabische wereld zelf óók niks hebben van die groep amokmakers. Duizend maal liever verklaar ik me solidair met keppeldragers in wat vroeger mijn stad was maar tegenwoordig op zijn best een moslimnest kan worden genoemd. Duizend keer liever kiezen voor een groep waarop je openlijk kritiek kunt hebben, dan te kiezen voor een groep die bij de mildste kritiek al een kromzwaard trekt. Al dan niet verdiend, verklaar ik mezelf tot jodenvriend.


reacties op postingPuck

Hm. Ik heb hier moeite mee.

mIKe

De hele mensheid is intrinsiek achterlijk, mijn waarde. En toch richt ik mij liever op die ene uitzondering, waar die ook geboren mag zijn, dan dat ik me door dat feit uit het veld slaan laat. Partij kiezen is partijdig zijn.

mescaline

Slim ontleden en dicht bij huis blijven is mijn motto. Het Midden-Oosten is een gevecht tussen politeke leiders. Als burger eis ik alleen dat zij het oplossen, met of ondanks de miljoenen particuliere opvattingen eromheen. Ga je in die landen luisteren naar de klachten dan heeft iedereen gelijk. Heb ik ook geen moeite mee. ;-)


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »