» weblog

update in 505 woorden
2 reacties - 24-08/2009

En ik had nog wel zulke goede voornemens! Gedurende vijf weken zou ik in twee sessies drie mensen over de vloer krijgen. Beide bezoeken zouden twee weken duren. En aangezien net voor deze periode mijn professionele leven weer eens volledig op de kop werd gezet dacht ik dus fijn gedurende dat bezoek ook wat rust te kunnen krijgen. Ik dacht zelfs een mogelijkheid te zien tot schrijven. Ja, ja. Er schuilt een optimist in mij.

Nuja, er is wel geschreven maar er werd ook weer gewist. Fluks.

Wat bijvoorbeeld verdween:

Een stuk over de toenemende apartheid in Nederland of waarom ik denk dat alle anti-discriminatie artikelen moeten worden afgeschaft. Het kon ook gezien worden als een pleidooi om de bescherming van sollicitanten met overmatig acné in de grondwet opgenomen te krijgen, of die van domme mensen.

Een korte aluhoedjes-betoog waarom naar mijn mening de vermaning dat je een gegeven paard nooit in de bek mag kijken een complot is van dierentandartsen. Wereldwijd! Een korte rant tegen kadoos en afgedwongen dankbaarheid. Dus.

Oh ja, en ook 300 woorden over mijn stijgende verbazing met betrekking tot de machismus en de hand in hand gaande homofobie hier in Zuid Europa. En hoe die fobie het stelligst geuit wordt door onderdeurtjes van één meter twintig hoog, die zich stuk voor stuk in te strakke shirtjes hijsen, met dito broek en een glimmend gelkoppie erboven. Ik wilde daarover schrijven maar nadat ik me had ingeleefd in de hoofden van al die sportschool-houders waar dit soort proleten 2 keer per week hun mini-lijfjes staan af te trainen, daarna werd ik depressief en heb ik het er maar bij gelaten.

Wat is gebleven? Weinig tekst. Maar wel bijvoorbeeld dit fantastische kado dat de eerste bezoekers meebrachten. Exit houten voetsteun!

Overigens deed het tweede kado bepaald niet onder. Speciaal ter verhoging van sentimentele gevoelens uit het hoge noorden meegebracht door mijn derde bezoekster. Daaraan toegevoegd dat ze de bereiding ter hand nam met behulp van een mij onbekend recept, dat verhoogde de vreugde nog eens.

U ziet, ik heb geen reden me over mijn bezoek te beklagen. Bepaald niet.

Maar toch...

De eerste week na vertrek was ik enkel moe, afgepeigerd, lamlendig. Daar kwam sinds halverwege vorige week slapeloosheid bij en een kneiter van een hoofdpijn. Zo eentje die je scheel doet zien als je zelfs maar je ogen open wilt doen om ze te gebruiken.

Inmiddels ben ik weer beter. Veel beter, dank.

Ik zou u daarom kunnen verblijden met een kort artikel over de 20-jarige Typhoon en hoe ik tot de gedachte kom dat hij Nederlands grootste belofte op rap-gebied is, tot dusver. Of een review van Ike Quebec's Soul Samba, dat ik de laatste weken, koppijn of niet, maar niet uit mijn hoofd kan krijgen. Zulke liefelijke melodieën!

De waarheid is, dat ik dus ernstig achterloop met al mijn verplichtingen. Deze week zit het hoofd daarom nog volop in de typografie, waaruit tenslotte een deugdelijke portfolio zal moet verrijzen. Hollen.


reacties op postingMaria

Ooh rabarber! De liefde van een man... mazzelkont!

Loor

"maar nadat ik me had ingeleefd in de hoofden van al die sportschool-houders waar dit soort proleten 2 keer per week hun mini-lijfjes staan af te trainen"

Ha ha ha!

Leuk stuk, Stoet. Ik hoop dat die koppijn je verlaten heeft.


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »