» weblog

grote vissen, kleine vissen
0 reacties - 16-09/2009

klik

Hoe vaak overkomt het u niet? U zit rustig naar het water te kijken, ontspannen maar waakzaam; de dobber geeft geen krimp. En dan, als u het al bijna niet meer gelooft, dan ineens verdwijnt de dobber onder water, u geeft een ruk en ja hoor: Beet! Hebbes kreng!

U maant uzelf tot kalmte, zet het blikje bier iets opzij zodat u het niet per ongeluk omstoot en probeert langzaam de lijn binnen te halen teneinde uw vangst veilig te stellen. Dat blijkt nog een heel gevecht. Het is geen grote vis, maar karakter ontbeert het niet; het verzet zich hevig en zal niet zonder slag of stoot op uw bordje belanden.

Decimeter voor decimeter haalt u de lijn binnen. Het is een heel eind en u moet voorzichtig zijn of uw vis raakt van de haak en u zult met lege handen huiswaarts moeten keren. Het beest spartelt en springt, af en toe kruisen uw ogen die van de vis aan uw haak, dan verdwijnt het weer onder water. Een minuscuul spoortje twijfel dringt uw bewustzijn binnen, maar u wuift het weg door te denken aan uw partner die thuis wacht met een pan waar de boter al in klaar ligt.

Bijna heeft u het binnen. Een centimeter of twintig boven het water bungelt uw vangst. U wilt uw hengel al in de houder zetten, klaar om met een net het beest binnenboord te halen. Dan ineens springt uit het water een veel grotere vis met wijd geopende kaken op uw vangst af en grijpt het kleinere visje stevig beet. Beide verdwijnen onder water.

U doet wat u kunt, u trekt, u rukt maar als uiteindelijk de dobber weer boven water komt en u de lijn nog verder binnenhaalt is al wat er van uw vangst rest een levenloze kop met wat bloederige slierten. In de verte springt uit het water het grote monster in uw blikveld. U heeft het gevoel bespot te worden.

Treurig verwijdert u de restanten van uw vangst, bergt uw spullen op en keert huiswaarts.


reacties op posting
ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « · »