» weblog

verloren zaken
2 reacties - 12-02/2012

In 2009 bezocht ik het laatst haar graf. Toen lag er, net als nu, een dikke laag sneeuw en ook toen had ik moeite de juiste locatie te vinden. Toen grapte ik nog dat Astrid bij dood al net zo moeilijk te vinden was als bij leven, hoe ze na haar dood de neiging zich te verbergen kennelijk ook posthuum nog wenste voort te zetten. Maar nu, anno 2012, is het graf gewoon geruimd en zoek ik me enkel het ongans omdat ik weiger me te herinneren dat er maar voor vijf jaar grafrecht is betaald.

Nee mijnheer. Dat graf is vorig jaar geruimd. Bent u familie? U bent volgens mij de eerste die er naar vraagt. Haar zoon, soms?

Zwijgend draai ik me om en loop naar buiten. Hij komt me na en zegt: We hadden geen contactadres , dus we konden niemand verwittigen en de ruimte is schaars, zoals u weet, niet alleen bij de levenden.

Ik knikte zo vriendelijk mogelijk ten afscheid en liep weg, me verwonderend over woorden als verwittigen en andere verloren zaken.


reacties op postingmike

Ik stond er niet eerder zo bij stil dat niet alleen het leven maar zelfs de dood vergankelijk is. Wat een pijnlijk mooie schets.

stoethaspel

De schoonheid komt voort uit de schoonheid van dat concept, mijn waarde.


ook reageren?

Gebruik onderstaand formulier om te reageren. Alle velden zijn verplicht.

controle en verzending

Vul het gezochte woord in ter verificatie van uw mens-zijn. Aap en lelijk ding. Wat draagt die aap? Een gouden ...

recent geluisterd


Warning: simplexml_load_file(http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/stoethaspel/recenttracks.xml" in /srv/anthonie/www/www.stoethaspel.com/include/scrobbler.php on line 3


» link » reacties « ·